søndag den 18. april 2010

Bolle-opskrift

Jeg må simpelthen dele denne opskrift med jer, da bollerne er:
1) sunde, 2) lette at bage og ikke mindst 3) velsmagende. Jeg har taget foto af alle ingredienserne, som jeg har brugt (for lethedens skyld), men det har altså resulteret i tememlig mange billeder - sorry. Jeg har desuden forsøgt, at tage billeder af de forskellige trin i opskriften - ved ikke lige, hvor godt det lykkedes!












Så skal man jo lige huske, at lægge billederne ind i omvendt rækkefølge, da det sidste billede (hvor bollerne er færdige) ellers vil placeres først! FLOT, Maria!

Du skal bruge flg.:
5 dl. vand
25 g. gær
1 tsk. salt
200 g. sigtet spelt (hvid hvedemel kan også bruges; rigt på kostfibre)
300 g. grov spelt
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
2 dl. havregryn

Dejen skal være våd og ingredienserne blandes i en skål; gæren opløses i vandet, saltet tilsættes - dernæst mel og til slut frø og havregryn. Det kan godt variere lidt, men du kan let fornemme, når konsistensen er 'rigtig'. Læg husholdsningfilm eller staniol over skålen og sæt den i køleskabet i min. 12 timer! Når du så skal forme bollerne, brug da en våd ske og læg 'klatterne' på bagepapir. Bollerne kommes i en kold ovn, som sættes til 225 grader. Bagetiden er 25-30 min. Kønne bliver bollerne ikke, men godt smager de! Go' fornøjelse!

4 kommentarer:

  1. De skal helt klart prøves! De lyder super lækre!
    Og bedst af alt de er sunde!!
    (hvilket man jo godt kan bruge her nu hvor vi skal til at skifte store trøjer ud med tanktops)
    Tak tak :)

    SvarSlet
  2. Uh de ser hvertfald utrolig lækre ud! Dem må jeg afprøve :)

    SvarSlet
  3. Ja, de er super gode... ;o)
    Glæder mig til at høre, hvad I synes...
    Knus fra Maria.

    SvarSlet
  4. Uh, de ser gode ud! Godt tip :)

    SvarSlet

Blog-arkiv