
DET SKAL DU BRUGE (10 stk.):
200 g. hakket frosset spinat
2½ dl. kogende vand
2 tsk. salt
1 dl. cultura
50 g. gær
2 spsk. rapsolie (eller anden olie)
150 g. revne gulerødder (2-3 stk.)
1 dl. solsikkekerner
1½ dl. rugmel
7½-8 dl. hvedemel
SÅDAN GØR DU:
Kom spinatkuglerne i en stor skål og hæld kogende vand over. Rør, til de er optøet. Rør cultura og salt i. Smuldr gæren, og rør den i.
Tilsæt revne gulerødder, olie, solsikkekerner og rugmel og rør godt. Kom hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klistret, men ikke våd.
Rør godt i et par minutter. Lad dejen hæve under et viskestykke i 15 minutter. Tag en stor ske, og dyp den i mel.
Form store uregelmæssige boller, og sæt dem direkte på en plade med bagepapir. Drys med mel eller solsikkekerner.
Lad dem igen hæve i 20 minutter. Bag bollerne midt i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter, til de er lysebrune. Afkøl på rist! Velbekommen!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar