mandag den 13. december 2010

DIY; Kreative Æsker!

Jeg har lavet en masse kreative æsker, der skal bruges til forskellige julegaver. Det er smadder hyggeligt at klippe og klistre, så tænkte derfor, at jeg ville dele ideen med jer. Jeg har købt en skabelon hos Panduro, men man kan sagtens lave æskerne uden denne! Panduro sælger desuden kvadratisk pap (som vist er beregnet til scrapbooking) i forskellige farver og motiver - de koster mellem 9 og 15 kr. pr. ark. Der skal bruges to stykker til hver æske. De er ikke helt billige at lave, men jeg lover, at folk sætter pris på en hjemmelavet æske (lige fra hjertet).

Du skal bruge:
- Saks
- Lim eller dobbeltklæbende tape
- Blyant eller kuglepen
- Lineal
- PapSådan gør du:
Fra hver kant måles 7 cm. ind - dette gøres fra alle fire kanter. Ændres dette mål, vil æsken ændre størrelse. Det er ganske let at lave både større og mindre æsker, husk dog blot at afstanden til kanten af papiret skal være ens på hver side. Tegn stegerne op og med saksen ridser du i heri, således at det bliver lettere at bukke pappet.


Klip pappet som vist på billederne!

På hver papflap kommes lim eller dobbeltklæbende tape.

Æsken samles!

Endnu en æskedel laves, således at du både har en top og en bund.


Jeg har kommet silkepapir i æsken - det ser lidt eksklusivt ud!

En sløjfe gør underværker og vupti; du er færdig!


Som I kan se, har jeg lavet en del æsker - de er perfekte til gavekort, sokker, CDer, DVDer, smykker og andre mindre gaver!

11 kommentarer:

 1. Ej, hvor overskuds-agtigt :D Jeg elsker det, mine er desværre allerede pakket ind i kedeligt papir.. Hehe.. Men fed idé! :D Ser rigtig godt ud!

  /June

  SvarSlet
 2. Hold da så op de er søde!! Det skal jeg da også lige ind og kigge på. Jeg elsker at være kreativ, og julen er da den bedste højtid hvis det skal være.

  SvarSlet
 3. June; Hehe, jeg hygger med æskerne mens jeg ser TV eller lign. Det er så hyggeligt! *SS* Det tager jo lidt tid, så det er ikke hvert år, at jeg når det...! Almindeligt papir er jo også hyggeligt! ;o)

  Mette; Ja, de er lidt fine, ik'? Jeg synes i hvert fald, at det er lidt sjovere at give en gave i en indpakning, som der er kræset lidt for...! ;o)

  SvarSlet
 4. Ej, hvor genialt! Jeg har en del papir til scrapbooking (som jeg desværre ikke bruger tid på mere). Måske man skulle begynde på at folde æsker i stedet... :)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det skønt og julet ud. Hvor er du god Maria :-) Jeg elsker og har altid elsket Panduro. Kommer der ofte men det kreative er desværre gået lidt af med årene.. Måske det kommer tilbage en dag :-)

  SvarSlet
 6. Quyen; Så er det da perfekt, at bruge papiret til æsker - så ligger det ikke bare dér! *SS*

  Lullumut; Hehe, hvor er du sød! Panduro er skøn, det er så hyggeligt at være kreativ! ;o) Du må igang igen, når lysten kommer!

  SvarSlet
 7. De er sørme seje! Et alternativ jeg kom på da jeg så dit indlæg var, at lime gavepapir på gamle skoæsker (hvis man gemmer dem) og så bare pakke dem ind :) Men tak for tippet, nu kom jeg jo denne idé :P
  /Gunilla

  SvarSlet
 8. Rigtig godt ide, får helt lyst til selv at gå i gang :D

  SvarSlet
 9. Hold fast hvor er du altså bare kreativ :)

  SvarSlet
 10. Anonym18/12/10

  Ej, hvor er det genialt! :) Jeg har en helt masse af det der pap, fordi jeg købte to pakker med maaange stykker i til kun 25 kr pr pakke :)

  Nu skal jeg ellers også i gang med at lave æsker :)

  Ps. Elsker din blog, den er så fin ;)

  Håber du vil besøge min blog;
  rebeccaetliv.blogspot.com

  SvarSlet
 11. Hvor er de bare flotte og kreativt lavet! Jeg ville elske at modtage en gave i sådan en flot indpakning - det viser virkelig, at personen man får gaven af, har tænkt på én :-) Super god idé!

  Glædelig jul! :-)

  Kærligst Sara

  SvarSlet