mandag den 13. september 2010

I morgen var jeg altid en løve!

Hvordan skal man forstå psykisk lidelse - biologisk betinget eller det enkelte menneskes reaktion på nogle livsvilkår?

Med bogen "I morgen var jeg altid en løve", ser vi mennesket og ikke alene diagnosen. Der gives plads til tolkningen af symptomerne i forhold til den enkeltes liv. Fortællingen er både velskrevet, gribende og nuanceret!

Køb den, lån den, stjæl den; bare læs den!

Forlagets resumé og beskrivelse:
I ti år var Arnhild Lauveng indlagt som skizofren på psykiatriske afdelinger. Hun var psykotisk og selvdestruktiv, og knuste glas for at skære sig til blods. I dag arbejder hun som psykolog uddannet ved Universitetet i Oslo. Arnhild Lauveng overvandt skizofrenien og kan i dag udtale sig som både fagperson og tidligere patient.

Med en helt særegen kombination af indsigtsfulde tilbageblik og galgenhumor tager hun os med ind i en verden af stemmer og hallucinationer. Hun viser os, hvordan vrangforestillinger og symptomer har deres egen logik og mening. Hendes kamp for at blive rask, hjulpet af sundheds-væsenet og en mor, der nægtede at opgive håbet, er stærk læsning om en sejr, som de færreste tror mulig.

Arnhild Lauveng (1972) er cand. psych. og praktiserende klinisk psykolog. Hun er en aktiv foredragsholder, og modtog i 2004 'Prisen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern'.

1 kommentar:

  1. Den tror jeg, at jeg skal læse, hvis jeg nogensinde får tid udover studiet. Den ville da være vildt studierelevant for mig i hvert fald :)

    SvarSlet